• Tylko online
Vitapol Smakers dla kanarka -...
Vitapol Smakers dla kanarka - muszlowo-wapienny 2szt [2512]
Vitapol Smakers dla kanarka - muszlowo-wapienny 2szt [2512]

Vitapol Smakers dla kanarka - muszlowo-wapienny 2szt [2512]

MS_6056
dostępny
7,99 zł
Brutto

Smakers® wapno-muszle dla kanarka

 

  • idealnie uzupełnia codzienną dietę kanarków
  • bogaty w wapń naturalnego pochodzenia
  • w 80% wykonywany ręcznie
  • poddany niepowtarzalnemu na rynku procesowi suszenia w temperaturach nieprzekraczających 65ºC przez kilka godzin. Brak stosowania wysokich temperatur umożliwia zachowanie większej ilości witamin i związków mineralnych ulegających rozpadowi w przypadku stosowania innych metod suszenia, jak np. wypiek.




Smakers z dodatkiem muszli ostryg jest idealnym, naturalnym źródłem wapnia, które jest niezbędnym suplementem diety papug. Wapno jest podstawowym składnikiem budulcowym  kośćca, niedobór prowadzi do niedorozwoju i krzywizny, a u starszych ptaków do osłabienia kości i ich łamliwości. Wapń jest również niezbędny do budowy skorupek ptasich jaj w trakcie lęgów. Kawałki muszli pomagają w żołądku rozcierać twardsze części pokarmu.



Dawkowanie:

Podawać codziennie



Skład:

proso żółte (25%), mąka z ziarna pszenicy, wapienne muszle ostryg (23%), nasiona mozgi kanaryjskiej (21%), nasiona nigru (4,5%), nasiona rzepiku.



Zawartość składników analitycznych:

białko surowe % (min): 8
oleje i tłuszcze surowe % (min): 7,3
włókno surowe % (max): 5,1
popiół surowy % (max): 7
wilgotność % (max): 12

 

9 Przedmioty
Product added to wishlist
Product added to compare.

Informujemy, iż w celu optymalizacji treści dostępnych w naszym serwisie, dostosowania ich do Państwa indywidualnych potrzeb korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego serwisu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies.